100 jaar ENKA I Mode in Beeld

Datum: van 28 oktober t/m 31 maart
Tijdstip: maandag t/m vrijdag van 9.00-20.00, zaterdag van 10.00-17.00 en zondag gesloten.
Locatie: 2e verdieping van Cultura.
Kosten: gratis

Cultura Erfgoed nodigt je uit om de tentoonstelling ‘100 jaar ENKA I Mode in Beeld’ te bezoeken. 
De expositie toont 10 japonnen die eeuw vol modieuze silhouetten tonen. Daarbij ga je terug in de tijd door eigentijdse mode-reclame en originele filmfragmenten.

De ENKA-fabriek heeft veel betekend voor de ontwikkeling van het boerendorp Ede, maar was ook een grote speler binnen de internationale mode-industrie.

Eeuwenlang droegen vrouwen grote jurken van zware stoffen waarbij rondingen geaccentueerd werden. Aan het begin van de 20e eeuw veranderde het modebeeld door de vervaardiging van viscose en trend van japonnen met rechte lijnen.

De ENKA-fabrieken in Arnhem en Ede speelden in op de technieken waarmee goedkopere textiel kon worden geproduceerd, namelijk kunststofzijde. Duizenden meisjes werkte aan het producé van de dunne viscosedraden. Vanuit de ENKA-fabrieken ontstonden de merknamen Enkalon en Terlenka.

Op deze modetentoonstelling ontdek je 100 jaar mode en de rol van de ENKA-fabriek binnen de internationale mode-industrie.

100 jaar ENKA jubileumuitgave

Meer weten of de betekenis van de ENKA-fabriek in Ede en omstreken? Neem gratis het éénmalige jubileum-magazine ‘100 jaar ENKA’ mee na afloop van je bezoek (OP=OP).

Datum

28 okt 2022 - 31 mrt 2023
Verlopen!

Tijd

09:00 - 20:00

Locatie

Cultura
Cultura
Molenstraat 45 6711 AW EDE
Website
https://www.cultura-ede.nl/
Categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *